Bok

MOTIVERAD

Feedback, mindset och viljan att utvecklas

Av Alva Appelgren

 

Känner du nybörjarglädje eller känner du dig mest dålig och osäker när du provar något nytt?Varför uppvisar vissa kämpaglöd vid en motgång medan andra ger upp?

 

Här beskriver Alva Appelgren förutsättningarna för att vilja utvecklas att vara motiverad. Motivation behövs både för att påbörja en aktivitet och för att fortsätta med den, vare sig det är i arbetslivet, i klassrummet eller i skidbacken. Genom att fläta samman forskningsrön med situationer i vardagen djupdyker hon i hur vår motivation påverkas av andra människors förväntningar och återkoppling, vår egen självbild och individuella drivkrafter. Det handlar om vikten av autonomi, jakten på beröm och hur du förhåller dig till talang och förmågor.

 

Boken är aktuell för dig som är chef, lärare eller förälder, för dig som vill skapa goda miljöer för andras lärande och utveckling eller som själv vill reflektera över varför du ibland, och ibland inte, väljer att anta utmaningar där du kan lära dig något nytt.

 

Finns att beställa i din bokhandel eller köp direkt hos adlibris, akademibokhandeln eller bokus.

Det här är inte en bok om hur du ska kunna slå nya världsrekord eller utveckla expertis. Det är en bok till dig som funderar över vad du kan göra för att få andra att kämpa vidare och utvecklas, när de helst av allt skullevilja ge upp. Du kommer inte att få ett färdigt recept men jag hoppas att du kommer att reflektera över din syn på ansträngning, vikten av autonomi och hur du förhåller dig till talang – faktorer som är viktiga för att vilja utvecklas.

 

Hur vi känner inför en uppgift påverkas av hur den har blivit presenterad. Instruktioner och förväntan är faktorer som styr vår motivation, prestation och vårt sätt att tänka. Hur skiljer externa belöningar sig från att drivas av en egen drivkraft?

 

I boken diskuteras vad det är som gör att vi vill lära oss en ny förmåga. Vi kan påverkas av våra förväntningar, vår syn på ansträngning och även omgivningens autonomistöd.